Loading...
Cabaret en kleinkunst
Workshopleider
17 sep
t/m
10 dec

Kleinkunst en cabaret

In deze cursus (van Vrijdag, Groningen) zoeken we gezamenlijk naar jouw unieke theaterpersoonlijkheid. Wie ben jij op een podium? Hoe kijk jij naar de wereld? Hoe maak je het alledaagse bijzonder? Wat valt jou op? Waar vind jij iets van? Waar moet jij om lachen?

We gaan schrijven, componeren en werken aan uitvoeringtechnieken. Hoe breng je een kleinkunstlied authentiek en geloofwaardig over op je publiek? Hoe zorg je dat zij voelen wat jij wilt dat ze voelen? Hoe zorg je ervoor dat ze lachen wanneer jij wilt dat ze lachen?

We gaan heel veel uitproberen met eigen en bestaand materiaal, geschreven teksten en improvisatie.  We werken met conferences, kleinkunstliedjes, sketches, gedichten, monologen.

Hoe kan je spelen zonder vierde wand? Hoe kom je direct in contact met je publiek? Hoe zorg je ervoor dat  je het publiek in je hand hebt en jij je vrij voelt op een podium?

Uitgangspunt: je hebt zin om op een podium te gaan staan,  eigen materiaal te maken en schuwt het experiment niet. Het zou fantastisch zijn als je een akkoord instrument speelt, maar dit is niet noodzakelijk.

Meer agendapunten
Workshopleider
01 aug
t/m
08 aug
website

In deze week maken we een korte montagevoorstelling voor kinderen, samengesteld uit liedjes, korte monologen en gedichten. We maken eigen kleinkunstmateriaal dat zowel voor kinderen als, op een andere laag, voor volwassenen interessant is. De teksten spreken dusdanig tot de verbeelding dat we... lees meer

Regisseur
09 sep
t/m
13 sep
website

In navolging van het succes van ‘In Protest’, mag ik weer een voorstelling maken in opdracht van het Noord Nederlands Orkest (NNO). In 2020 is het 250 jaar geleden dat Beethoven is geboren en 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beeindigd. Dit geeft ons de mogelijkheden om weer een... lees meer